POVESTEA SKATERULUI ORB de la doi ani care a UIMIT o LUME INTREAGA: "Am vrut sa arat ca pot sa fac ceva maret” VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 05 nov 2020, 20:20

Tommy Carroll, student in anul doi la Universitatea Northwestern, din Statele Unite, a practicat skateboardingul de cand avea 10 ani, chiar daca a ramas fara vedere la varsta de doi ani.

 Petrecandu-si adolescenta in Glenview, Illinois, tanarul a ajuns sa stapaneasca acest sport practicand pe o rampa locala in ciuda dizabilitatii.

Experientele baiatului cu o vointa impresionanta l-au adus in fata unor adevarate celebritati ale skateboardingul, precum Tony Hawk.

Postat pe site-ul de partajare de videoclipuri Vimeo, filmul care spune povestea tanarului l-a transformat pe acesta intr-un erou, inspirand sute de mii de oameni si ajungand astfel la aproape 500.000
de vizualizari in patru saptamani.

Tommy s-a nascut cu retinoblastom bilateral (cancer al retinei), ramanand orb la numai doi ani.
"Tot ce fac in skateboarding se bazeaza pe sunet. Folosesc constant sunetul rotilor ca sa verific daca imi sta ceva in cale si sa imi dau seama de directie si alte lucruri de acest gen", explica Tommy in materialul postat pe Vimeo, in care este vazut pe skateboard in apropierea casei sale din Glenview.


Vorbind despre afectiunea sa, Tommy spune ca "toata lumea ar trebui sa stie ca totul se intampla cu un motiv si ca exista mereu o cale de a depasi un obstacol daca iti doresti cu adevarat".
Intr-un interviu acordat site-ului editurii McSweeney's, baiatul vorbeste si despre atitudinea parintilor privind hotararea lui de a se dedica acestui sport.

"Tatal meu a fost destul de in regula.
Mama a fost mai ingrijorata. Dar daca am vrut sa o fac, m-a sustinut", a povestit Tommy. "Din fericire, au existat o atentie pozitiva din partea media si studii stiintifice care au aratat ca skateboardingul produce adrenalina si altele.(...)"

Cu doi ani in urma, abilitatile lui impresionante la rampa au ajuns la legenda skateboardingului Tony Hawk, care a zburat la Glenview ca sa imparta cu el o zi de mers cu skate-ul.

Studentul in anul doi la jurnalism si studii internationale pune acum bazele unui club de skateboarding al universitatii, folosindu-si experienta ca sa promoveze folosirea echipamentului de protectie.

"Pentru mine echipamentul de protectie face diferenta dintre a fi absolut terifiat in timp ce esti pe skateboard si a avea incredere completa in tine. Simt ca pot sa ma imping pana la nivelul urmator, unde sunt protejat. Pot sa incerc figuri noi si sa nu-mi fac griji ca as putea fi ranit.
Poti fi foarte curajos cand esti in siguranta", mai explica Tommy.

Baiatul a intampinat si pareri menite sa-l descurajeze in ambitia lui de a deveni cat mai bun la skateboarding: "Au fost oameni care m-au descurajat. Imi spuneau 'E imposibil. O sa mori. Oamenii orbi nu pot face skateboarding'. Asa ca i-am ignorat pur si simplu."

"Am vrut sa impresionez lumea. Cu siguranta", mai spune Tommy.
"Am vrut sa arat ca pot sa fac ceva maret. Am simtit mereu presiunea aceasta. Daca nu eram cel mai bun intr-un parc, era ceva de genul 'Pai, esti destul de bun... pentru un copil orb.' Am simtit mereu presiunea de a incerca sa fiu cel mai bun in orice parc de skateboarding pentru ca daca eram doar 'bun' oamenii ma judecau ca fiind extraordinar pentru un skater orb. Am vrut sa fiu un skater extraordinar, punct." ( sursa Daily Mail)


 

Taguri: