SFATURI PRACTICE in bucatarie de la maestrii in arta culinara VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 02:58

Bucatarul din greseli invata!

Asta si-a spus probabil doamna Geta dupa doua decenii de trebaluit in bucatarie. Gospodina noastra si-a pus sortul in brau si a acceptat, fara emotii, sa fie supervizata de un masterchef in timp ce gateste. Nu si-a imaginat vreodata ca modul in care prepara mancarea de ani de zile este gresi pe ici pe colo, adica in punctele esentiale, vorba lui Caragiale!

Bucatar prefesionist, domnul Mihai ii face gospodinei noastre zile fripte.
La propriu! Prima lectie: uitati de uleiul incins la maximum! Puneti doar cativa stropi de ulei in tigaie si intindeti-l cu pensula. Daca vreti sa renuntati de tot la ulei, folositi vesela din portelan sau ceramica. Rumeniti carnea, nu o ardeti! Gatita excesiv, in special la gratar, carnea determina formarea de compusi cancerigeni deosebit de periculosi.

Daca vreti sa mancati sanatos, uitati de cuptorul cu microunde! Specialistii avertizeaza ca astfel se modifica structura chimica a alimentelor si se diminueaza valoarea lor nutritiva.
Care este cea mai buna alternativa? Cuptorul electric! Nu asezati friptura fierbinte in recipiente de plastic.

Caldura determina eliberarea de chimicale toxice din plastic si patrunderea lor in mancare. Si inca ceva: Friptura nu se taie cand este fierbinte. Nu uitati ca la orice fel de mancare gustul il dau condimentele! La preparatele din carne folositi sarea iodata, boabele de piper nemacinate si boiaua de ardei.