INCREDIBIL! A gasit pe plaja un obiect DEZGUSTATOR, insa este bombardat cu oferte de zeci de mii de euro pentru el. Vezi despre ce este vorba FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 05 nov 2020, 17:35

Un britanic care a gasit pe plaja o piatra ciudata, galbena si mirositoare, a primit o oferta de 50.000 de euro de la un cumparator francez pentru ceea ce pare a fi "voma de balena rara", cunoscuta si sub denumirea de ambra, foarte apreciata in industria parfumurilor.

Ken Wilman se plimba cu catelusa lui, Madge, pe o plaja din Morecambe, din nord-vestul Angliei, atunci când aceasta s-a oprit la "o piatra mare" gri cu inflexiuni galbene, ce avea o textura ceroasa.

Initial, britanicul si-a continuat plimbarea, dar apoi s-a intors pentru a lua acea piatra, despre care spune ca ar fi ambra, o substanta solida produsa in intestinele casalotilor.

Balenele vomita uneori aceste substante, care plutesc in apa marii si sunt foarte apreciate in industria parfumurilor.


Ele permit intr-adevar fixarea mirosurilor volatile in parfumuri si, desi mirosul lor initial este neplacut, dupa mai multe luni, ele emana un miros dulceag.

In asteptarea testelor care vor confirma daca piatra gasita pe plaja este intr-adevar ambra, denumita uneori "aur plutitor", britanicul a primit deja o oferta de 50.000 de euro de la un cumparator francez.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.