Modficare Constitutiei contra demisiei! Ce a spus Traian Basescu despre aceasta propunere

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 04:10

De fapt, Traian Basescu a readus in discutie oferta facuta cu mut timp inainte celor din USL.

Modificarea constitutiei contra demisiei. In plus, presedintele Romaniei nu crede ca exista vreo solutie constitutionala pentru a se indeplini dorinta USL-ului.

Au existat si unele voci care au cerut ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare in luna mai, o data cu cele europarlamentare, insa asta ar insemna ca Romania sa aiba pana in decembrie anul viitor doi presedinti: unul ales, celalalt, in functie.

Propunerea ca Traian Basescu sa renunte la o parte din mandat pentru ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare simultan cu cele europarlamentare in 2014 ii apartine premierului Victor Ponta.


Anul trecut, seful statului i-a propus lui Victor Ponta, care era atunci in opozitie, sa fie de acord cu modificarea constitutiei, cu promisiunea ca el va renunta apoi la doi ani de mandat prezidential. Care a fost raspunsul actualului premier?

Problema comasarii alegerilor prezidentiale cu cele pentru Parlamentul European s-a pus si in urma cu 4 ani, doar ca atunci PDL era la putere, in timp ce PSD si PNL erau in Opozitie.
Radu Berceanu a facut atunci propunerea, respinsa de opozitia de atunci.