Dupa gaina, BARZA a devenit animal de companie, iar pisica MANANCA seminte! VIDEO DE SENZATIE

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 23:50

Faceti cunostinta cu Barzica, innaripata cu picioroange portocalii care a devenit animal de companie fara voia ei.

 Din varful stalpului, pasarea a ajuns la gura sobei, unde se pare ca ii prieste...nu de alta, dar de vreo opt ani nu se mai da dusa..in tarile calde. Noroc cu gripa aviara, spun stapanii.

Asa a inceput povestea barzicai in casa familiei Rosu, care se uita la ea mai ceva ca la sfintele moaste si o trateaza ca pe cel mai pretentios musafir.
Cat e ziua de lunga, barzica se rasfata la gura sobei, iar stapanii fac focul si de trei ori pe zi daca este cazul.
Pasarea merita tratament preferential, spun ei, mai ales ca stie sa le multumeasca..in felul ei.

Fire sociabila, barza de casa a imprumutat repede din comportamentul stapanilor si mananca deja din farfurie. Unde mai pui ca tine la silueta si nu mananca decat peste si carne fara grasime, de cele mai multe ori pregatita la gratar.

In timp ce suratele ei mor de plictiseala in varf stalp, pasaroiul primeste zi de zi vizita prietenilor, care sunt cam de aceasi varsta cu el.


Desi obisnuit in tarile calde, pasaroiul din inima olteniei nu sta doar la gura sobei, din cand in cand iese la socializare cu suratele lui ouatoare din ograda.

Dar stati asa ca nu ati vazut totul. In casa familiei transformata in ferma animalelor, pisica incearca si ea sa ii calce pe urmele stapanilor: Tomita nu alearga dupa soareci, ci a capatat un obicei pur romanesc: sparge seminte cu o dexteritate de invidiat si scuipa cojile mai ceva ca o florareasa la coltul strazii.


Chiar daca vecinii s au uitat cam lung la inceput la barzoiul din casa lor, oltenii spun ca n-ar renunta niciodata la el. Mai ales acum cand au vazut ca si la bucuresti, gainile se perinda pe la evenimentele mondene la bratul vedetelor.