Un roman A MURIT in criza ostaticilor din Alegeria

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 22:45

Un roman a fost ucis in criza ostaticilor din Algeria, a anuntat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la sediul MAE, unde a sustinut o declaratie de presa alaturi de ministrul Titus Corlatean, ca "in urma cu putin timp" a fost confirmat faptul ca un cetatean roman si-a pierdut viata in Algeria. "I n urma cu putin timp s-a confirmat faptul ca un roman si-a piedut viata in aceste evenimente din Algeria. Vreau sa exprim condoleante si compasiune pentru familia celui care si-a pierdut viata", a spus Ponta.


Potrivit Mediafax, premierul a precizat ca in perioada urmatoare Guvernul va sprijini familia romanului decedat, urmand sa se ocupe de repatrierea acestuia si de tot ce va fi nevoie. " Vreau sa va asigur de faptul ca tot ceea ce tine de ce poate face Guvernul roman in acest moment- spijinul acordat familiei, repatrierea corpului celui decedat si toate celelalte lucuri, repet, putine, foarte putine, pe care le putem face- le vom face in zilele urmatoare ”, a spus premierul.


El a aratat ca a fost instiintata in primul rand familia cetateanului roman decedat, care beneficiaza in acest moment de consiliere de specialitate, si ca nu si-ar fi iertat niciodata daca aceasta ar fi aflat din presa despre tragicul eveniment. " Ne-am facut datoria din a instiinta in primul si in primul rand familia. Nu mi-as fi iertat niciodata nici mie, nici colegilor mei daca familia ar fi aflat din presa.
Am asigurat consilierea de specialitate necesara si vreau sa spun inca o data ca imi exprim compasiunea si sprijinul pentru familia victimei
”, a mai afirmat premierul.

Ponta a mai spus ca el este cel care nu a fost de acord cu furnizarea acestor informatii catre presa inainte ca familia persoanei decedate sa fie anuntata. " Eu nu am fost de acord pana cand nu am avut confirmarea despre deces, pana cand nu a avut loc actiunea finala de salvare si pana cand nu am avut confirmarea ca familia celui decedat este anuntata si consiliata