AVERTIZARE METEO: COD GALBEN de polei si ceata. Vezi ce judete sunt afectate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:07

Meteorologii au avertizat ca in judetele Suceava, Neamt si Bacau este polei, iar pe drumurile nationale si judetene din Galati si Vrancea este ceata, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri.

Avertizarea nowcasting cod galben de polei si ceata emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru cele cinci judete este valabila pana la ora 11.00.

 

De asemenea, in judetul Olt, inclusiv in municipiul Slatina, vor fi intensificari ale vantului ce pot depasi la rafala 60- 65 de kilometri pe ora. Avertizarea nowcasting de vant puternic este valabila pana la ora 13.00.

 

Avertizarea cod galben de ninsori si viscol emisa pentru Moldova, Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Olteniei si al Munteniei a intrat in vigoare vineri dimineata.

 

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, vineri, intre orele 06.00 si 18.00, va ninge in judetele Suceava, Neamt, Botosani, Bacau, iar in judetele Iasi, Vaslui si Vrancea vor fi precipitatii mixte, favorizand depuneri de polei.

 

In cea mai mare parte a zonei montane va ninge abundent, iar vantul va sufla tare, in special pe creste, viscolind si spulberand zapada.

 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

In

Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 de litri pe metru patrat. Vantul va avea intensificari locale, temporare, cu viteze mai mari in sud si sud-est, unde rafalele vor depasi 50 de kilometri pe ora.

 

Avertizarea cod galben emisa pentru vineri este valabila in judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Harghita, Covasna, Brasov, Prahova, Buzau, Dambovita, Arges, Valcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Caras-Severin.

 

Totodata, meteorologii au avertizat ca in noaptea de vineri spre sambata si in prima parte a zilei de sambata va ninge in Moldova, Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, in nordul Olteniei si al Munteniei.

 

Vantul va continua sa sufle tare la munte, cu viteze de peste 90 de kilometri pe ora, si va avea intensificari temporare, cu viteze de 55- 60 de kilometri pe ora, indeosebi in Moldova, Crisana si Banat, viscolind si spulberand zapada.

 

Avertizarea intra in vigoare vineri, la ora 18.00 si este valabila pana sambata, la ora 15.00, in aproape toata tara, cu exceptia Capitalei si a judetelor Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt si Dolj.

Sursa: Mediafax.