Dinu Patriciu, DATORII de peste 10 milioane de euro! Ce risca omul de afaceri daca banca nu isi recupereaza banii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:18

Luna decembrie a venit cu vesti proaste pentru Dinu Patriciu. O banca din Romania ii cere sa plateasca datoriile.

 Mai exact este vorba de doua procese pentru datorii de 8, respectiv 2 milioane de euro. Una dintre firmele lui Patriciu este cea care s-a imprumutat si pentru a obtine banii, omul de afaceri a garantat cele doua bilete la ordin. Scandenta lor a fost insa in iulie anul acesta. Cum societatea era deja in insolventa, banca nu a avut de unde scoate banii, asa ca si-a indreptat ochii spre garant, adica spre Dinu Patriciu.
Inainte insa de a executa bunurile omului de afaceri banca a cerut emiterea unei somatii de plata europeana. Ce inseamna acest lucru?

Potrivit actiunii facute de banca, conturile lui Dinu Patriciu din toata Europa urmeaza sa fie luate la puricat. Mai exact dupa ce judecatorii ar decide sa emita ordinul, banca poate verifica exact ce sume si in ce tari din batranul continent are afaceristul conturi. In acest fel institutia creditoare ar putea sa-si recupereze banii fara sa fie nevoie sa ii scoata la vanzare proprietatile lui Patriciu.
Doar in cazul in care nu exista suficienti bani in respectivele conturi, Dinu Patriciu risca sa-si piarda din proprietati.

La trei zile dupa ce, banca a depus actiunile in instanta, la aceasi judecatorie, Dana Patriciu a cerut partajul bunurilor sale fata de cele ale lui Dinu Patriciu. Potrivit expertilor in drept civil, aceasta produra este folosita de persoanele care au probleme cu bancile si vor sa-si puna la adapost averea.

Cele doua dosare privind datoriile lui Dinu Patriciu se vor judeca in luna aprilie a anului viitor. Trebuie sa mentionam ca omul de afaceri nu a putut fi contactat pentru a si exprima un punct de vedere.