Nicaragua, ALERTA GALBENA SI EVACUARI in jurul vulcanului San Cristobal

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 aug 2021, 04:15

Autoritatile din Nicaragua au declarat miercuri cod galben de alerta si au decis evacuarea preventiva a 300 de familii, circa 1.500 de persoane, din jurul vulcanului San Cristobal, dupa ce acesta a inceput sa dea semne de activitate.

Potrivit Agerpres, 200 dintre familiile care traiesc la poalele vulcanului refuza in continuare sa plece. "Nu ne este teama, ne-am obisnuit", a declarat Maria Pereira, o localnica. "Am reactivat alerta galbena in Chinandega, dupa ce vulcanul, situat la 135 de kilometri de capitala Managua, a reinceput sa dea semne de activitate marti seara", a explicat Guillermo Gonzalez, directorul serviciilor de prevenire a dezastrelor.

Activitatea seismica a vulcanului a crescut semnificativ miercuri, cu "explozii si expulzii de gaze, cenusa si nisip", a declarat intr-un comunicat Institutul Nicaraguan de Studii Terestre.
Prima Doamna si purtatoarea de cuvant a guvernului, Rosario Murillo, a explicat ca autoritatile au cerut evacuarea preventiva a 300 de familii care locuiau in jurul vulcanului, deoarece "situatia vulcanului este instabila".

 

Taguri: