Antibiotic prescris in mod frecvent pentru raceala si gripa, DAUNATOR SANATATII

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 nov 2020, 21:30

Expertii avertizeaza ca amoxicilina, un antibiotic pentru tratarea racealii si gripei poate fi daunator daca este prescris in mod abuziv.

Amoxicilina amelioreaza simptomele infectiilor respiratorii cum ar fi tusea si trateaza virozele din zona pieptului, afectiuni ale urechei, infectiile urinare sau abcesele dentare. In urma unor teste, specialistii au ajuns la concluzia ca amoxicilina poate cauza efecte secundare cum ar fi diaree, urticarie sau voma. Insa, cel mai grav lucru este faptul ca amoxicilina poate face ca virusurile si bacteriile sa devina rezistente la antibiotice. Forumurile medicale inca mai dezbat problema daca medicii sa mai prescrie sau nu amoxicilina, cel putin in cazul infectiilor respiratorii.


Pacientii care iau amoxicilina nu se recupereaza rapid, iar simtomele nu se amelioreaza in urma tratamentului. Amoxicilina nu ajuta prea mult bolnavii, ba chiar dauneaza daca nu este prescrisa decat in cazul pacientilor care sunt suspecti de pneumonie. Tratamentul abuziv cu antiobiotice face ca acestea sa devina ineficiente si amplifica efectele secundare cum ar fi diaree, urticarie, voma ”, a declarat Profesorul Paul Little de la Universitatea Southampton pentru cotidianul britanic Daily Mail.