PROGNOZA METEO: Precipitatii sub forma de ninsoare! Cum va fi vremea in tara de Craciun

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:23

In intervalul 20-25 meteorologii estimeaza temperaturi preponderent negative pana la sfarsitul anului fiind anuntate precipitatii sub forma de ninsoare in toate regiunile tarii.

Administratia Nationala de Meteorologie estimeaza ca pana pe 30 decembrie sunt asteptate precipitatii, la inceput sub forma de ninsoare, apoi lapovita si chiar ploaie. Temperaturile maxime vor ajunge pana la 4 grade, iar minimele vor cobori pana la -16 grade, in zona Moldovei.

 

Banat
Temperaturile medii vor ajunge in jur de 4 grade, dar se va raci in perioada 19-23 decembrie, cand noaptea temperatura minima poate cobori sub pragul de -4 grade Celsius.

ncepand cu 25 decembrie vremea se va incalzi, maximele ajungand pana la 4 grade Celsius. Minimele vor atinge -8 grade intre 22 si 24 decembrie. Precipitatiile vor fi slabe cantitativ, mixte in perioada 17-20 decembrie si 26-30 decembrie, sub forma de ninsoare in restul intervalului.

 

Crisana

Vremea va fi normala din punct de vedere termix pana pe 19 decembrie, dar se va raci in intervalul 20-24 decembrie, temperaturile se vor situa intre -4 si -2 grade Celsius.

Vremea se va incalzi incepand cu 25 decembrie, iar maximele se vor situa intre 2-3 grade Celsius. Minimele vor fi negative, cele mai scazute se vor situa intre -6 si -10 gradea. Probabilitatea de precipitatii va fi scazuta in prima saptamana. Cu toate acestea in perioada 23-30 decembrie vor fi precipitatii slabe, la inceput sub forma de ninsoare, apoi la povita si posibil chiar ploaie.

 

Transilvania

Vremea va fi rece pe durata intregului interval, chiar deosebit de rece in perioada 20-24 decembrie, cand, in medie, temperaturile maxime se vor situa intre

-8 si -10 grade. Intre 20 si 25 decembrie se asteapta valori in jur de -16 grade. Temporar va ninge in general slab in primele doua zile, dar si in perioada 22-30 decembrie.

 

Maramures

In primele doua zile valorile maxime vor fi, in medie, de 2-3 grade, dupa care vremea se va raci, astfel incat in perioada 19-25 decembrie, temperaturile maxime vor deveni negative pana la valori in medie de -6 grade Celsius.

Temperaturile medii nocturne vor fi negative si se vor situa in jurul pragului de ger -10 grade in perioada 20-24 decembrie. In intervalul 23-30 decembrie precipitatiile vor fi sub forma de ninsoare.

 

Moldova

Vremea va fi deosebit de rece in perioada 21-24 decembrie, cand maximele se vor situa in jurul valorii de -10 grade. Inre 20 si 26 decembrie se asteapta valori intre -16 si -12 grade.

In primele doua zile va ninge, dar sab cantitativ. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Geta Sterp, pregătiri pentru nunta lui Iancu: „Ce fac cu atâția bani? Dar nu trebuie să dau la nuntă la Iancu, că sunt soră? Trebuie să îi dăm cinste mare.”

 

Dobrogea

Aici vreame va fi usor mai calda decat in mod obisnuit in primele doua zile, dar si in intervalul 26-30 decembrie, cand temperaturile maxime medii se vor situa

intre 2 si 4 grade. Temporar, vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ploaie in zilele de 17 si 18 decembrie, mixte intre 26 si 30 decembrie si predominant ninsoare in restul intervalului. 

 

Muntenia

In prima saptamana a intevaluui vremea se va raci treptat, astfel ca valorile maxime vor cobori pana la valorii medii de -6 gade in perioada 21-24 decembrie. Din data de 25 decembrie, vremea se va incalzi treptat, iar maximele vor urca usor peste 0 grade. Vor fi precipitatii slabe, mixte in primele doua zile, dar si in perioada 27-30 decembrie si ninsoare in restul intervalului. 

 

Oltenia

Vremea va fi normala termic in primele doua zile si in intervalul 26-30 decembrie, dar se va raci intre 20 si 25 decembrie, iar maximele termice vor fi cuprinse intre -4 si -2 grade. Minimele vor fi preponderent negative, cele mai scazute valori se asteapta in special in perioada 21-25 decembrie cand, in medie, se vor situa in jur de -10 grade. Vor fi precipitatii mixte in primele doua zile si spre sfarsitul intervalului, in timp ce in intervalul 22-25 decembrie va ninge slab. 

 

La munte, vremea va fi rece, chiar deosebit de rece in perioada 20-24 decembrie, când maximele termice medii vor fi cuprinse intre -6 si -8 grade.  Astfel, valorile medii vor cobori sub pragul de ger in perioada 20-25 decembrie. Vor fi ninsori slabe in primele zile, dar si in perioada 23-30 decembrie. 

 

Prognoza ANM, valabila pentru perioada 17-30 decembrie 2012, are la baza datele provenite de la Centrul european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.

 

Sursa: Realitatea TV