Cum s-au intrecut partidele politice in declaratii dupa incheierea alegerilor VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 10:35

Dupa prima numaratoare provizorie, premierul Victor Ponta si-a luat rolul in serios.

S-a inarmat cu rabdare si cu ceva declaratii care au starnit controverse in tabara adeversarilor politci. Pana acum, dupa numaratoarea provizorie, premierul Victor Ponta l-a surclasat pe Dan Diaconescu, contracandidul sau in Colegiul din Tragiu-Jiu. Culmea e ca si Dan Diaconescu avea procentaje proprii cu care s-a mandrit. Toti candidatii au dat aseara cu subsemnatul prin fata presei, in dorinta de a multimi alegatorilor pentru votul lor. Dar in spatele declaratiilor aparent binevoitoare, fiecare candidat s-a asigurat ca mesajul sau este bine inteles de opozantii politici.


In timp ce USL savura rezultatele provizorii din Capitala si din tara, in tabara adversa, liderii ARD erau destul de rezervati. Atat de rezervati, incat nici cuvintele potrivite nu pareau sa le mai gaseasca asa usor. Curpins de tensiunea alegerilor, liderul PDL n-a mai nimerit nici macar partidul potivit. Dar chiar si cu toate aceste mici scapari, concluzia politicianului este incontestabila. Desi rezultatele alegerilor nu sunt inca cele finale, cei mai multi dintre candidati si-au clamat deja victoriile.
Putin dupa miezul noptii, blonda Elena Udrea si-a facut aparitia in fata jurnalistilor.

Elena Udrea pare sa fie printre putinii lideri ai PDL-ului care au reusit sa obtina un nou mandat de parlamentar, desi a iesit pe locul doi in colegiul in care a candidat. Dar Udrea este convinsa ca va deveni parlamentar dupa redistribuirea voturilor. Imbracata intr-o rochie gri stralucitor si cu un zambet larg pe fata, Udrea nu s-a ferit sa isi critice contracandidatii.


Niciun candidat nu a stat departe de ochii presei, dupa aflarea rezultatelor provizorii. Nici Gigi Becali, care a castigat colegiul in care a candidat. Fostul premier al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, n-a ramas nici el indiferent la rezultatele alegerilor. Ba chiar este convins ca scurtinul de ieri a reprezentat o relansare de anvergura a partidului sau. Ungureanu a ocupat locul secund in colegiul din Arad, dar este posibil sa obtina un mandat de parlamentar dupa redistribuire.