LECTIE DE VIATA. Are 91 de ani si sustine ca a descoperit secretul longevitatii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 01:15

"Baba Marita" face, la aproape un secol de viata, ce nu fac multi dintre cei aflati in floarea varstei!

A invatat acum 30 de ani de la ginerele sau ca miscarea ajuta trupul sa fie in forma, dar si sanatos. Sustine ca a aflat asta dintr-o carte de yoga, lasata cadiu de ginerele ei. Batrana a deprins repede miscarile si, mai presus de toate, a invatat ca niciun efort fizic, facut la munca de zi cu zi din ograda, nu se compara cu incalzirea de dimineata.

Asta crede cu tarie simpatica bunicuta, care si-a facut un obicei din a-si incepe ziua cu exercitii fizice.
Macar cateva minute! Exercitiile o mentin in forma buna pentru munca din gospodarie si pentru rugaciunile de peste zi. Biserica e prea departe sa mai poata merge la slujbe, asa ca face totul acasa. Super-bunicuta noastra face exercitii fizice, toarce la furca si amesteca in mamaliga cu acelasi mestesug, aproape din reflex. Intreaga viata i-a fost una cumpatata.

Miscarea de dimineata ii da o ocupatie. A inteles cat de important e ca, pe langa fizic, sa isi mentina si spiritul tanar.
Ramasa din floarea varstei fara sot, Marita a trebuit sa invete sa aiba singura grija de ea. Batrana se poate considera bogata: Are 6 copii, 18 nepoti si 13 stranepoti, dar tot singura isi alina batranetile.

 

Taguri: