OTRAVA DIN PILULELE CONTRACEPTIVE. Ce efecte secundare ascund anticonceptionalele? VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:34

Milioane de femei care vor sa evite o sarcina iau pilule contraceptive fara sa realizeze ca acestea pot avea efecte adverse devastatoare.

O femeie in varsta de 22 de ani din Marea Britanie a fost la un pas de moarte din cauza pilulelor contraceptive.Tanara din Marea Britanie a suferit nu mai putin sapte atacuri de cord, dupa ce timp de o luna a urmat un tratament cu anticonceptionale. Potrivit presei britanice, femeia ar fi dezvoltat si numeroase cheaguri de sange dupa ce a luat pilulele contraceptive. Acestea se gasesc si la noi in tara iar doamnele si domnisoarele le cumpara, de cele mai multe ori, dupa ureche.

Romancele par sa nu stie ca pilulele nu sunt bomboane, ci medicamente pe baza
de hormoni, care pot face si bine dar si mult rau, daca nu sunt luate la sfatul medicului. In cazul unui tratament fara consult prealabil, exista riscul aparitiei cheagurillor de sange. Iar acestea pot afecta grav activitatea inimii sau a creierului. In Romania, exista zeci de contraceptive orale cu preturi cuprinse intre 8 si 60 de lei, inclusiv produse pe care medicii din anumite tari din Europa au considerat ca e mai bine sa nu le recomande.


Ca orice alt medicament si contraceptivele orale ar trebui prescrise si eliberate numai pe baza de reteta, insa cum acest lucru nu se intampla intotdeauna, doctorii le recomanda femeilor sa se gandeasca de doua ori inainte de a urma sfaturile sau sugestiile prietenelor si nu pe cele ale specialistilor.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.