Ministerul Sanatatii a decis scoaterea de pe piata a vaccinului periculos VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 nov 2020, 14:15

Vaccinarea anti-TBC cu serul de import care a provocat reactii adverse in cazul a 115 bebelusi a fost oprita temporar.

Niciun bebelus nu va mai putea fi vaccinat impotriva tuberculozei cu serul BCG, produs in Danemarca. Ministerul Sanatatii a decis sistarea campaniei de vaccinare dup ace peste 100 de bebelusi au ajuns in spital prezentand reactii adverse. Proaspetele mamici sunt ingrijorate si spun ca se vor gandi bine inainte de a-si imuniza copiii. Vaccinul anti-tuberculos care a provocat reactii adverse mai multor copii din intreaga tara a fost importat de Ministerul Sanatatii din Danemarca intr-un numar de 558 000 de doze.


Peste jumatate din doze au fost distribuite medicilor din tara si multe dintre ele au fost deja administrate. In judetul Neamt, 9 bebelusi au avut probleme de sanatate dupa ce li s-a administrat serul anti-tuberculoza.
In anii trecuti, niciun bebelus nu a avut probleme de sanatate din cauza serului anti-tuberculoza. Acesta era produs de Institutul Cantacuzino. Din pacate, odata cu linia de productie a serului anti-tuberculos, Romania a importat seruri din Danemarca.


 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.