SCRISOAREA IMPRESIONANTA a maestrului Radu Beligan pentru Serban Ionescu: "Ne-a demonstrat tuturor ca suferinţa, chiar si atunci cand ne degradeaza trupul, nu poate si nu trebuie sa ne degradeze sufletul"

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 02:05

Actorul Serban Ionescu a vrut inainte de moarte un singur lucru, acela ca la inmormantarea lui, maestrul Radu Beligan sa citeasca un discurs.

Maestrul Radu Beligan va sustine sambata la ora 14:00 un discurs la inmormantarea unuia dintre fii sai, asa cum lui ii placea sa spuna despre Serban Ionescu. Venerabilul actor a avut bunavointa sa dezvaluie cateva dintre gandurile lui catre Serban Ionescu. INTREAGA SCRISOARE o poti citi pe wowbiz.ro

" Je suis né tué, se jeluia Voltaire. Omul este sortit mortii din chiar clipa in care se naste.
Dar nu este firesc sa iti ingropi copiii. Si totusi, uneori se intampla...

As fi preferat sa rostesc acest trist adevar pe scena, intr-o piesa existenţialista, si Şerban sa-mi dea o replica inteligenta, legata de nonsensul zbuciumului pe care fiinţa umana il incearca pe parcursul scurtei ei calatorii prin aceasta lume. Pentru ca nu este firesc sa iti ingropi copiii.

Le spunem adio celor care pleaca, pana intr-o zi, cand le spunem adio celor care raman.
Nimeni nu s-a sustras pana acum acestei inexorabile sorti, totusi, mulţi s-au grabit, poate puţin prea repede, spre o lume mai buna. In urma cu nici o saptamana, la capatul celalalt al lumii, s-a stins, in urma unei grele suferinţe, Dana, a doua mea sotie, care mi-a daruit o fiica geniala si multe bucurii. As putea sa spun chiar ca moartea ei, pe care nimeni n-ar fi putut s-o prevada, a fost singura tristeţe pe care mi-a pricinuit-o vreme de sase decenii."