Buretele de vase si prosopul de bucatarie, MAI PERICULOASE decat capacul de toaleta

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 22 aug 2021, 05:25

Specialistii sustin ca buretele de vase este de 200 000 mai murdar decat vasul de toaleta.

Buretele de vase contine aproximativ 10 milioane de bacterii pe centimentru patrat, in timp ce carpa de bucatarie 1 milion de bacterii pe aceeasi suprafata. Expertii au stabilit ca nu toate dintre aceste bacteria sunt inofensive. Unele dintre ele, cum ar fi si cele care se gasesc pe tocator, pot produce paralizie.

Dr Charles Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, a explicat ca vasul de toaleta contine un numar mult mai mic de micro-organisme decat buretele de vase sau alte obiecte casnice din bucatarie.
Printre acestea se numara prosopul de bucatarie, tocatorul de carne sau legume, pungile din plastic refolosite. Printre bacteriile si micro-organismele care se regasesc pe aceste suprafete, cea mai periculoasa este campylobacter care se poate afecta nervii periferici din jurul creierului, afectand locomotia. Afectiunea provocata de aceasta bacteria se poate trata, dar recuperarea dureaza cateva saptamani.

Cum puteti evita raspandirea bacteriilor? Spalati prosoapele de bucatarie in apa incalzita la peste 60 de grade Celsius, dezinfectati toate suprafetele din bucatarie in mod periodic si folositi daca puteti servetele de unica folosinta in loc de burete de vase.
Mainile reprezinta principala cale de infectare in urma folosirii unor obiecte infectate, asa ca spalati-le cu apa si sapun dupa orice operatiune casnica!

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.