Se anunta VREMURI NEGRE pentru fumatori! Cei care vor sa cumpere tigari ar putea avea nevoie de AUTORIZATIE

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:42

Expertii in sanatate publica din Australia au elaborat un proiect menit sa tina evidenta numarului de tigari care pot fi cumparate de fiecare cetatean.

Astfel, fumatorii ar putea fi nevoiti sa plateasca pentru o autorizatie anuala care ar limita cantitatea de tigari achizitionate in doua saptamani.

Propunerea radicala, care doreste, pe scurt, introducerea unei "autorizatii de fumat" pentru reducerea efectelor daunatoare ale tutunului, a fost deja intampinata binevoitor de unii si categorizata drept scandaloasa de altii.

Conform sugestiei, publicata saptamana aceasta de profesorul Simon Chapman de la Universitatea din Sydney, Australia, in revista PLOS Medicine, fumatorii ar trebui sa aplice si sa plateasca pentru o autorizatie obligatorie sub forma unui card cu cip care va fi aratat la achizitionarea tigarilor.


Acest lucru ar putea descuraja adolescentii de la a se apuca de fumat, este de parere Dr Chapman. Tot potrivit acestuia, comercializarea tutunului este in prezent supusa unor controale superficiale in comparatie cu alte produse periculoase care ameninta atat siguranta personala, cat si cea publica.

"Consumul prelungit de tutun provoaca moartea in cazul a aproximativ jumatate dintre fumatori, statisticile aratand ca pana la sfarsitul acestui secol numarul oamenilor care mor din cauza bolilor cauzate de tutun va ajunge la un miliard", a spus Chapman.
"Nicio alta activitate nu provoaca atat de multe morti anual."

Cardul dotat cu cip i-ar permite guvernului sa limiteze cantitatea de tigari cumparate de un fumator, profesorul Chapman sugerand ca 50 pe zi pentru o medie de doua saptamani ar fi de ajuns pentru fumatorii inraiti.

Chapman a adaugat ca autorizatia ar fi reinnoita in fiecare an, fumatorii stabilind limite zilnice pentru tigarile cumparate. Acestia ar fi de asemenea testati cu privire la cunostintele lor despre riscurile de sanatate pe care le implica viciul.
In plus, informatiile adunate din aplicatiile cardului ar putea fi folosite pentru o mai buna formulare a strategiilor de prevenire a fumatului.

Sursa: Mediafax

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.