Michael Lutsch, sasul din Muntii Sureanu care mentine traditiile vii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 02 nov 2020, 00:55

Michael Lutsch e, poate, cel mai roman dintre sasi. Plecat inainte de revolutie si intors la cativa ani dupa, a pus pe picioare o afacere.

In timpul liber, face tot ce poate sa pastreze traditiile vii. La aproape o mie opt sute de metri, in Muntii Sureanu, la Paraul Lacului, sasii din Transilvania se-aduna sa cinsteasca Lasata Secului pentru Postul Craciunului. Asa au obisnuit de cand lumea. Pe acorduri de fanfara, se pot pregati deja bucatele, asa, ca o ultima desfatare.

Tot impreuna stau si in jurul ceaunului. Si cat mocneste focul sub tocana, se primenesc si cateva placinte pe vatra, numai bune de potolit flacarile din stomac.



Tot asa, mai cu o gluma, mai cu un pahar, asteptarea bucatelor trece mai usor. Petrecerea a continuat insa. Va aratam toate imaginile si va spunem pe indelete povestea lui Lutsch, regele neincoronat al Muntilor Sureanu, sambata, la "Asta-i Romania"!



 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.