Filmul "Dupa dealuri", premiat la Festivalul de la Salonic. Afla ce distinctie i-a revenit peliculei lui Mungiu

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:48

Filmul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, a primit premiul publicului, acordat in cadrul sectiunii Balkan Survey de la Festivalul International de la Salonic.

Filmul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, a primit premiul publicului, acordat in cadrul sectiunii Balkan Survey de la Festivalul International de la Salonic. Distinctia a fost ridicata, in numele regizorului, de criticul de film Codruta Cretulescu.

"Dupa dealuri", care este si propunerea Romaniei la Oscar, la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina", spune povestea a doua fete care au crescut impreuna si care se reintalnesc dupa cativa ani de despartire.
Alina se intoarce din Germania sa o ia cu ea pe Voichita, prietena ei din copilarie. Voichita si-a gasit insa calea in credinta, iar maicile printre care traieste la manastire tin locul familiei pe care nu a avut-o niciodata. Alina lupta cu toate puterile sa recastige afectiunea Voichitei, facandu-i pe cei din jur sa se intrebe de unde vine forta care o anima.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.