Actorii romani isi iau "la revedere" de la Iurie Darie: "Era un chin pentru el! Trebuia sa puna punct si sa o ia de la capat dincolo"!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:49

Plecarea lui Iurie Darie a lasat un gol imens pe scena tearului romanesc, iar cei care i-au fost alaturi in toti anii de cariera au avut numai cuvinte de lauda la adresa marelui actor.

Plecarea lui Iurie Darie a lasat un gol imens pe scena tearului romanesc, iar cei care i-au fost alaturi in toti anii de cariera au avut numai cuvinte de lauda la adresa marelui actor.

Eugen Cristea: "E o mare durere pentru mine sa vorbesc despre Iurie Darie la trecut. Ma intristeaza moartea lui, iar nefericirea mea e ca n-am reusit sa joc niciodata alaturi de domnia sa, caci pentru mine, el este un idol.
De mic, i-am fost fan, a reprezentat pentru mine un MODEL scris cu majuscule. In ultima vreme, au murit foarte multi actori de mare valoare, iar scena teatrului si filmului romanesc pare din ce in ce mai goala si mai trista. Oamenii acestia au scris istoria artei cinematografice in Romania, sunt de neinlocuit. Iar Iurie Darie era unic, a reprezentat pentru filmul romanesc tipul ideal de june prim. Avea un anumit fel de a vorbi, de a juca pe scena, avea o tinuta, ce mai...e
o pierdere ireparabila si de neinlocuit.

Ion Besoiu
: "Azi, suntem mai saraci, dar Caile Domnului sunt de nebanuit! Dumnezeu sa-l odihneasca. A dispărut o mare personalitate, o stea de cinema adevarată, un actor de farmec nespus. Cu toate acestea nu ne convine că ne-a lăsat singuri. Când ne întâlneam era intotdeauna fermecãtor, zâmbitor, au fost multe momente în care mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el."


Eusebiu Stefanescu:" O mare pierdere, un om si un prieten deosebit, iar ca actor era incredibil. Si-a pastrat tineretea, chiar imi spuneam cand il vedeam ca e tot timpul tanar, desi timpul trecea nemilos peste noi. In ultimul timp insa, boala l-a invins. Iura a intrat incet incet intr-un con de umbra din cauza bolii. S-a izolat de toti prietenii, pentru asa a vrut el, s-a retras, iar Anca a fost alaturi de el, o adevarata luptatoare, care a stat pana la capat langa el.
O admir si plang pentru prietenul meu. Condolente si Dumnezeu sa-l odihneasca"

Rodica Popescu: "Sincer, îmi pare bine că s-a terminat. Era un chin pentru el. Trebuia  să se pună punct şi să o ia de la capăt dincolo"

Mihai Marinescu: "E un moment foarte greu. A fost un mare actor"                                              

 

Taguri: