Cercetatorii afirma ca specii precum somonul, pastravul, macroul ar trebui introduse in dieta, in special dupa 30 de ani. Contin o cantitate semnificativa de acizi grasi si Omega 3. Ajuta la scaderea nivelului trigliceridelor, aflat in stransa legatura cu bolile de inima si accidentul cerebral, reduce riscul bolilor de inima, si scade nivelul colesterolului.
Uleiul de peste si Omega 3 se gasesc si in suplimente alimentare, insa specialistii recomanda cosumul regulat de peste in locul acestora.
Dieta pe baza de peste este mai eficienta chiar si decat unele medicamente prescrise in mod curent. Studiul a fost condus de dr. Rajiv Chowdhury din Marea Britanie, iar testele au implicat peste 800 000 de subiecti din 38 de tari.
Participantii care au consumat peste cel putin de doua ori pe saptamana au prezentat un risc mai scazut de infarct, cu cel putin 6% decat cei care nu au mancat peste deloc.
"
Fiecare dintre noi poate reduce riscul de infarct facand exercitii fizice in mod regulat si consumand o dieta sanatoasa si echilibrata caloric si nutritional ”, a spus dr. Rajiv Chowdhury.