Un pilot italian de top a fost condamnat pentru evaziune fiscala

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 31 oct 2020, 23:35

Marco Melandri, fost vicecampion mondial la clasa MotoGP, clasa regina din motomondialul de viteza, a fost condamnat la 19 luni de inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala.

Italianul in varsta de 30 de ani a fost gasit vinovat de evaziune fiscala si condamnat de un tribunal din orasul natal Ravenna. De cativa ani, Melandri si-a mutat resedinta la Donington Park (Marea Britanie), dar a uitat sa-si plateasca impozitele aferente perioadei 2003-2005 pe cand evolua pentru Tech 3 si Movistar Honda.

Potrivit presei italiene, prejudiciul ar fi de cateva milioane de euro. Melandri a fost vicecampion mondial la MotoGP in 2005, iar din 2011 evolueaza in Campionatul Mondial de Superbike, unde a terminat pe doi in primul an alaturi de Yamaha si a fost al treilea cu

BMW in sezonul recent incheiat. Cazul lui Melandri nu este primul de acest gen din motorsportul italian. Insusi multiplul campion mondial Valentino Rossi a fost cercetat la inceputul anilor 2000 pentru evaziune fiscala.

Autoritatile italiene au anuntat la vremea repectiva ca cel supranumit "Doctorul" nu ar fi declarat venituri de 112 milioane de euro, in perioada 2000-2004. In cele din urma, Rossi a ajuns la un acord cu fiscul italian si a platit, in ferbruarie 2008, suma de 35 de milioane de euro pentru a iesi de sub urmarire.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

Taguri: