POVESTEA de succes a romanului Vasile Sirli. E director muzical la Disneyland Paris de 22 de ani VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 31 oct 2020, 20:05

A parasit Romania in 1986, cand trebuia sa compuna coloana sonora a filmului "Morometii", de Stere Gulea, stabilindu-se la Paris.

Este de 17 ani directorul muzical al Disneyland Resort Paris, desi vine in Romania ori de cate ori Silviu Purcarete are nevoie de el.

A fost unul dintre invitatii Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT, unde a tinut un seminar de sound-design, dar mai intai s-a dus la Sibiu. 

"Functia mea de la Paris poate fi uneori numai de producator. Pun la punct o anumita productie muzicala, angajez aranjori de muzica, angajez orchestre.
Avem 38 de muzicieni permanenti, iar un coleg dirijor se ocupa de aranjamente orchestrale, de formarea orchestrelor modulabile. Apoi sunt spectacolele fixe care sunt mari productii de comedii muzicale sau focuri de artificii sau mari spectacole de strada. Cand spun mari, sunt chiar mari, inseamna ca sunt vazute de 15.000 de spectatori, iar distributia numara de la 60-70 de persoane pana la 110. Acum 15 ani am avut si orchestre cu proiecte cu 240 de interpreti.
In directia muzicala am in subordine acest dirijor, un coordonator al productiei, trei ingineri de sunet, care lucreaza in foc continuu intr-un studio de inregistrari foarte bine echipat, si o secretara. Repertoriul se alege in functie de mai multe criterii. Exista o tematica principala a parcului. Deja de mult timp se lucreaza pentru 2009 si, in perspectiva, pentru 2010, 2011."