Uraganul Sandy s-a soldat pana acum cu 59 de morti in Caraibe, Haiti si Cuba VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 feb 2024, 23:20

Sandy - despre care se spune ca este cel mai puternic uragan din acest secol, a lovit deja in Caraibe.

Intreaga coasta de est a Statelor Unite se pregateste acum sa infrunte furia naturii. Cozi imense s-au format inca ieri la magazinele de produse alimentare si la supermarketurile din New York. 

Americanii se pregatesc sa infrunte forta uraganului si isi iau toate masurile de siguranta. Cu greu mai vezi vreun geam neacoperit de scanduri.

Fiecare incearca sa-si faca provizii pentru cateva zile. New-yokezii sunt practic prizonieri in cartierele in care locuiesc pentru ca nu au cu ce se deplasa. 


Aproape 400 de mii de oameni au fost evacuati din calea furtunii. Presedintele Barack Obama i-a îndemnat pe americani sa ia pericolul "foarte în serios".

Una dintre cele mai importante comunitati de romani din America se afla in New York si New Jesery- orase care vor fi lovite de uraganul Sandy cu rafale de vant care vor depasi viteza de 140 de kiloemtri pe ora.


Printre ei, si Valentina Pelinel.  Ba mai rau: transportul public a fost redus la minimum si se asteapta din clipa in clipa ca metroul newyorkez sa fie inchis pana cand trece pericolul. 

Uraganul Sandy s-a soldat pana acum cu cu 59 de morti în Caraibe, în special în Haiti si Cuba. Uniunea Europeana a prezentat condoleante familiilor victimelor si a anuntat ca este pregatita sa ajute la reconstructia regiunilor afectate.