Turkmenistan, tara contrastelor! Locuitorii au curent doar cateva ore pe zi, dar in palatul prezidential straluceste un candelabru de zeci de milioane de dolari VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 oct 2020, 14:35

Strazi goale, cladiri somptuoase si totusi nicio miscare. Fie zi, fie noapte, capitala Turkmenistanului pare nelocuita.

Luminile stinse la ceas de seara i-au dat de gandit pana si presedintelui Traian Basescu. Raspunsul primarului din Ashgabat, cum ca locuitorilor le este suficient iluminatul public pentru a vedea in propriile case, l-a lasat fara cuvinte.

Cum sa stea oamenii fara ca macar sa deschida televizorul sau o veioza? Si uite asa incepe o calatorie in care ne aducem aminte de vremurile comuniste de la noi din tara.
Numai ca acum suntem in Turkmenistan cu presedintele Traian Basescu, in anul 2012.

Ca in orice vizita oficiala, Traian Basescu face prima oprire in curtea omologului sau. De data aceasta la palatul presedintelui Turkmenistanului, Gurbanguli Berdamuhamedov.

O cladire impresionanta, care se intinde pe un kilometru patrat si unde totul straluceste. Piesa de rezistenta se afla in holul unde se fac primirile oficiale!

Nu ai cum sa iti iei ochii de la acest candelabru.
Are sute de mii de cristale, iar pretul este pe masura: 16 milioane de dolari. Dar ce mai conteaza? Presedintele Turkmenistanului vrea sa isi arate maretia! Sa facem asadar cunostinta cu liderul de la Ashgabat!

Nimeni nu are voie sa rosteasca o vorba. Toata lumea este aliniata in fata mai marelui conducator, ales de 97% din populatie.

Teoretic Turkmenistanul este o republica prezidentiala, dar in realitate nimic nu misca in tara fara acordul liderului suprem, care conduce Guvernul si Parlamentul.
Asa ca toti  supusii se ridica in picioare cand presedintele intra intr-o incapere!

 

Taguri: