Ii vezi cum ii bate inima in piept. O fetita cu o MALFORMATIE GENETICA se zbate sa duca o viata normala!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:30

Roxana arata ca orice copil normal de varsta sa. Poarta, insa, in piept, inca de cand era in scutece, o inima care ii randuieste viata altfel decat celor de-o seama cu ea.

Inimioara fetitei bate ca aproape ii zboara din piept. Pe hartiile de la medici, diagnosticul este sec, negru pe alb: hipertensiune pulmonara severa si transpozitie a vaselor mari. Inca de pe cand avea cinci luni i-a fost descoperita boala. Fetita merge o data la trei luni si se interneaza in spital pentru analize si examene medicale. Boala i se agraveaza pe masura ce inaintea in varsta, iar medicii nu pot deocamdata sa ii faca un transplant de inima.


Bunica o creste singura pe Roxana. Pe cand avea doi anisori a ramas fara mama si a trecut in plasamentul femeii care, ramasa si ea vaduva, si-a concentrat toata puterea pentru a avea grija de copila. Cateva sute de lei pe care bunica abia ii primeste de la Primarie plus alocatia de handicap, acestia sunt banii pe care ii au cele doua sa se descurce. Dar visul cel mai de pret al copilei, acela de a avea parte de educatie, pare imposibil de implinit.
Conditia si starea in care se afla nu ii permit sa mearga la scoala. Are nevoie de profesori particulari.

Primele patru clase le-a facut acasa. O doamna invatatoare cu har si bunavointa a invatat-o sa citeasca si sa socoteasca. Dar atat. De-atunci, singurele lucruri pe care le citeste sunt buletinele de analize si prospectele medicamentelor care o tin in viata. Are nevoie sa i se intinda o mana.
Merita!