INTERVIU - Halit Ergenc: "Pentru acest rol m-am pregatit un an si jumatate". Mai multe in materialul de mai jos!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:31

Serialul "Suleyman Magnificul - sub domnia iubirii" este revelatia toamnei in materie de audiente. Decorurile spectaculoase, actorii buni, dar mai ales intriga (o sclava devine cea mai influenta femeie din Impreriu in perioada lui Suleyman) sunt ingredientele care au vrajit publicul romanesc.

Serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” are un succes urias in Romania. Cum isi explici acest lucru?

Serialul a fost extraordinar de bine primit in toate tarile in care a fost difuzat, iar Romania nu face exceptie. Este o productie in care s-a investit enorm, din toate punctele de vedere, fie ca este vorba de decoruri, costume, interpretarea personajelor, scenariu, regie sau coloana sonora. Perioada in care se intampla actiunea din serial starneste curiozitatea telespectatorilor, nu ai cum sa nu vrei sa afli ce ce intampla in viata intima a legiuitorilor acelui spatiu si timp.

E interesanta si povestea lui Hurrem care a reusit sa devina din sclava cea mai influenta femeie a Imperiului.  Serialul cucereste si prin apelul la istorie, scenariul fiecarui episod a fost scris dupa ce au fost consultati istorici. Eu insumi am citit foarte mult despre perioada lui Suleyman Magnificul, ca sa inteleg si mai bine personajul si contextul social-politic in care a trait.  

   


Rolul sultanului a fost mai usor sau mai greu de interpretat decat cel al lui Onur din „1001 de nopti”?

Sunt doua

personaje total diferite. Rolul din Suleyman Magnificul e mai dificil pentru ca am de-a face cu un personaj care a trait in alt context istoric si a avut un rol determinant in geopolitica. Cum va spuneam, m-am documentat foarte mult, citind carti de istorie, stand de vorba cu oameni specializati in istorie,  pentru a-l interpreta pe Suleyman. Da, exista valori general-umane la care te raportezi, experiente personale pe care le poti proiecta si in personajul tau, dar ca sa il intelegi mai bine trebuie sa afli in ce situatii era nevoit sa reactioneze, sa se raporteze la semenii lui, sa traiasca.
Pentru acest proiect m-am pregatit un an si jumatate. Am citit foarte mult, stiam sa calaresc dar m-am perfectionat, am luat lectii de matrak (un joc foarte popular in aramata otomana).

 


Care este cea mai mare provocare profesionala pe care ti-o pune rolul lui Suleyman Magnificul?

Aceea de a da viata unui erou national.

 


Daca ai putea sa-i dai un sfat lui Suleyman, care ar fi acela? Ai schimba ceva la personaj?

I-as da intr-adevar un sfat,

insa nu va pot spune despre ce este vorba avand in vedere ca in acest moment, in Romania, au fost difuzate  doar cateva episoade, nu as face decat sa va divulg ceea ce urmeaza sa se intample. Nu as schimba nimic la personajul meu, faptul ca Suleyman are slabiciuni si greseste este perfect omenesc. Toate aceste lumini si umbre il fac foarte interesant nu numai pentru mine, ci si pentru telespectatori. 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”


Cum e atmosfera pe platourile de filmare? Cate ore filmati zilnic, cate saptamani pe an?
Cu totii suntem prieteni pe platourile de filmare, asa incat atmosfera este cat se poate de placuta, chiar

daca filmam uneori si peste 12 ore pe zi. Lucram pe platouri supraaglomerate pentru ca pentru anumite secvente suntem foarte multi la un cadru, uneori cu sutele, asta se intampla la  scenele de razboi. Filmam 6 zile pe saptamana, 12 ore pe zi. Suntem liberi doar de sarbatorile legale, iar vara trecuta am avut 2 luni de vacantaJ.  In restul timpului, muncim, dar o facem cu pasiune, iar asta se vede in succesul serialului.

 

Munca pentru serial isi lasa timp si pentru alte proiecte? Ce-ti doresti sa mai faci ca actor? 

Din pacate nu prea imi lasa timp de altceva. Serialele turcesti sunt facute la modul cel mai profesionist cu putinta, multe episoade sunt comparabile cu adevarate lungmatraje. Sunt multumit ca exista proiecte foarte consistente si excelent primite de public.

 


Ce mai face frumoasa ta sotie, Berguzar Korel? Dar Ali?

Amandoi sunt foarte bine, suntem o familie unita, fericita. Ali a crescut si e o frumusete de baiat. Pot sa ma laud putin? Imi seamana foarte mult J! Sotia mea lucreaza la un nou proiect care se lanseaza foarte curand in Turcia.

 Sursa: TV Mania