Esti de acord cu PILULA CONTRACEPTIVA pentru barbati?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 16 iul 2022, 09:55

Oamenii de stiinta vor sa scoata pe piata o noua metoda contraceptiva, de data asta pentru barbati.

Tratamentul le va anihila spermatozoizilor capacitatea de a inota. Specialistii sustin ca cererea pentru pilula masculina de contraceptie este foarte mare si apreciaza ca tratamentul va fi un real succes. Cercetarile sunt efectuate de Universitatea Monash din Melbourne, iar medicamentul se afla deocamdata in faza de teste. Specialistii spera ca noul tip de contraceptie sa aduca si solutii privind infertilitatea masculina.

Explicatia este simpla! Cercetatorii au descoperit ca o mutatie genetica ii face pe spermatozoizi sa pluteasca in deriva, in loc sa fie activi si sa inoate in lichidul seminal.Tratamentul
se va baza pe aceasta mutatie genetica, care ii va face pe barbati infertili temporar, exact ca si in cazul pilulelor contraceptive folosite de femei.

Luand pilula, cantitatea de sperma secretata va fi redusa la jumatate, iar spermatozoizii vor avea coada mult mai scurta decat in mod normal si nu vor mai putea inota. Studiile au aratat ca 55% dintre barbati ar fi dispusi sa ia o asemenea pilula.
Tu ai incerca un asemenea mijloc de contraceptie?