Tensiunile dintre Turcia si Siria au atins cote maxime. Cele doua tari s-au bombardat reciproc

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:37

Armata Turciei continua miercuri seara tarziu tirurile de artilerie impotriva pozitiilor siriene la frontiera intre cele doua tari, dupa uciderea a cinci civili intr-un sat turc atins de tiruri provenind dinspre partea siriana a frontierei.

Tirurile turce, sustinute de catre o unitate cu baza in orasul Akçakale, langa frontiera, au provocat explozii puternice de partea siriana a frontierei, potrivit agentiei Anatolia.

 

Potrivit postului privat de televiziune NTV, o treime din populatia orasului a fost evacuata ca masura de precautie.

 

Turcia a bombardat miercuri tinte din Siria, ripostand unor tiruri de obuz provenind de pe teritoriul sirian care au cauzat moartea a cinci civili intr-o localitate turca de la frontiera, un incident de producerea caruia ONU si aliatii Ankarei au invinovatit Damascul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 

Aceasta escaladare brusca a tensiunii intre cele doua tari vecine a inceput miercuri dupa-amiaza, cand mai multe obuze au lovit localitatea Akçakale, situata chiar in fata postului de frontiera sirian Tall al-Abyad, care a fost recent teatrul unor confruntari armate intre trupe loiale presedintelui

sirian Bashar al-Assad si rebeli din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL).

 

Cateva ore mai tarziu, la finalul unei reuniuni cu cei mai apropiati consilieri ai sai, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat ca armata turca a bombardat, ca masura de represalii, mai multe "tinte", pe care nu le-a identificat, situate pe teritoriul sirian.

Sursa: Mediafax.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.