Inventivitatea romanului depaseste orice limita! Un maramuresean aprinde becurile din curte cu apa din rau VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 oct 2020, 08:35

Microhidrocentrala in fundul curtii - cu asta se mandreste domnul Ionel Fodorut, zis nea Ionel. Inventiv din fire, omul si-a vazit repede interesul in raul care ii trece prin curte. L-a amenajat in asa fel incat sa ii produca bani, deloc putini.

Principiul dupa care functioneaza masinaria este relativ simplu, spune mesterul, care se lauda ca inventia ii apartine in totalitate, de la proiect la executie. Unde mai pui ca si functioneaza.

Apa raului de munte invarte practic roata de lemn, care la randul ei pune in miscare alte elemente ale hidrocentralei.

Cu o asa minunatie, omul nostru a scapat de grija facturilor imense la curent electric. Pentru becurile din curtea casei nu plateste nimic.


In timp mesterul si-a mai facut pe langa casa o valtoare, o moara si o palincie, toate functioneaza pe acelasi principiu- al rotii invartite de apa raului. Vecinii se uita invidiosi la inventia omului. Si-ar dori si ei sa scoata mai putini bani din buzunar pentru curentul electric.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.