Vesti bune! ACNEEA ar putea fi tratata cu ajutorul unui virus

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 oct 2020, 07:20

Problemele tenului acneic ar putea fi rezolvate cu ajutorul unui tratament revolutionar.

Noua terapie are la baza o forma de virus care distruge in totalitate bacteria care provoaca acneea. Potrivit unui studiu, oamenii de stiinta au reusit sa izoleze cateva tipuri de virusi care sunt capabili sa infecteze si sa distruga bacteria responsabila de aceasta agasanta afectiune.Tratamentul este in faza de experiment si sunt testate diferite produse care ar putea avea rezultate remarcabile.

Bacteria “Propionibacterium” care aduce la aparitia acneii, se regaseste in mod obisnuit pe pielea umana, dar se inmulteste semnificativ atunci cand metabolismul sufera modificari cum ar fi schimbari hormonale sau sistem imunitar scazut.
Tratamentele conventionale, cele cu antibiotice, s-au dovedit de multe ori ineficiente, obligandu-i, astfel, pe cercetatorii din intreaga lume sa caute alte terapii.

Testele au aratat pana acum ca bacteria “Propionibacterium” nu a capatat rezistenta la tratament asa cum s-a intamplat in cazul antibioticelor. In ultima vreme acneea a devenit o afectiune care afecteaza si alte categorii de varsta, nu doar adolescentii. La adulti, acnea matura poate fi si un simptom al altor afectiuni.


 

Taguri: