Printul Harry, PRINCIPALA TINTA a atacurilor teroriste din Afganistan

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 oct 2020, 20:05

Sase avioane de vanatoare americane au fost distruse in totalitate, iar alte doua au suferit daune semnificative in atacul care a vizat, in cursul noptii de vineri spre sambata, baza Bastion din Afganistan, unde este stationat printul Harry.

Pagubele de la baza militara situata in apropiere de Kabul sunt cele mai grave de la inceputul conflictului afgan, in urma cu aproape 11 ani. Doi militari americani au fost ucisi in atacul comis de 15 insurgenti, iar alti opt membri ai coalitiei, opt militari si un civil, au fost raniti.

Un purtator de cuvant al talibanilor a declarat ca printul Harry a fost principala tinta a atacului, desi alti reprezentanti ai insurgentilor afgani au vorbit de un act de razbunare pentru filmul antiislam realizat in Statele Unite.


Oficiali militari americani au declarat ca baza britanica a fost atacata cu arme usoare, rachete si obuze de mortiera. In baza militara Bastion sunt stationati militari britanici, americani, estoni si afgani. Forta Internationala de Asistenta pentru Securitate (ISAF) a dat asigurari ca printul Harry nu a fost "niciun moment in pericol".