Animalele de la gradina zoologica din Baia Mare traiesc in CONDITII MIZERE VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 04:48

Printre gratiile strambe, cainele din imagini se uita cu jind la noi.

In cusca in care e inchis are spatiu cat sa-si dezmorteasca oasele. Nimic mai mult! Pare abatut si neingrijit. Blana nu i-a mai crescut in unele locuri, iar pe ceafa si pe jumatate de trup e plin de calti. Priviti cum vulpea se plimba agitata prin cusca neincapatoare. Pana si un copil, vizitator al gradinii zoologice, se arata impresionat de conditiile in care sta. In loc sa ai ce sa admiri la zoo, nu mai sti cum sa te indepartezi de custile urat mirositoare.
Cea a porcului mistret, de pilda, arata ca o cocina. In imagini se vede cum bietul animal sta in propria-i mizerie.

Si ursii, vecini de gard, par la fel de necajiti. Apa din bazin e murdara, iar pe jos e plin de excremente. Sa ne mai miram ca peste tot roiesc mustele? In plus, stau intr-un spatiu de trei ori cat ei. Insuficient, spun cei de la protectia animalelor si o recunoaste chiar si ingrijitorul.
Regii junglei traiesc si ei in conditii greu de imaginat. Primarul sustine ca a fost acolo, iar cei de la serviciul ambient urban au propus doua variante: fie sa o desfiinteze, fie pastrarea animalelor, in condiitle uimile si mizere. Edilul sustine ca a trimis solicitari catre doua gradini zoologice din tara, insa niciuna nu a vrut sa adaposteasca, temporar, animalele.

E clar ca gradina zoologica de la Baia-Mare ar trebui sa fie desfiintata.
O spun autoritatile, mai ales ca terenul a fost revendicat, iar in cel mult trei ani tot ce e acum pe spatiile folosite fara autorizatie va trebui mutat. Cei de la Primarie au incercat sa gaseasca un teren unde sa amplaseze gradina zoologica, insa proiectul costa mult prea mult, iar la buget nu sunt bani. Pana cand se va gasi o solutie, animalele vor ramane dupa aceleasi gratii.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.