Satul in care nu a ars niciodata un bec! La Bratesul Unguresc locuiesc doar doua familii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 oct 2020, 13:50

Reporterii Kanal D aui ajuns in satul recordurilor. Nu va ganditi ca se intampla cine stie ce acolo. Aici locuiesc doar doua familii, care au ogoarele in trei judete.

Bratesul Unguresc- una dintre cele mai mici localitati din Romania. Un loc pe care l-am descoperit cu greu  dupa 17 kilometri de drum forestier, plin de hartoape.

Aici, Ardealul da mana cu Moldova si trei judete se intretaie. Un loc uitat de lume, in care mai traiesc astazi doar doua familii.

Petru Turnea este unul dintre cei cativa ramasi statornici taramului in care niciodata nu a ars un bec sau nu s-a aprins un televizor.
Omul se uita cu regret in urma, dar nu are timp de povesti. Vine de la cumparaturi de la 25 de kilometri, din cea mai apropiata comuna.

Intram in sat si ne oprim la familia Craciun. Intr-o casa veche de lemn il gasim pe domnul Nelu. Astazi e singur acasa impreuna cu fetita de 9 ani, sotia e dusa in munti, la stana. Ne pofteste inauntru si ne arata cum e viata la lumina lampii.


In sat nici urma de magazin, de dispensar, autobuz sau de scoala. Aici in catunul din munti, timpul are alte dimensiuni decat la oras.

Daca tatal s-a resemnat, copila ar vrea mai mult. Ii dau lacrimile cand vine vorba de scoala- si nu din cauza scolii, ci din cauza despartirii de parinti.

Parintele spune ca nu are incotro, copila trebuie  sa mearga la scoala departe de casa.
Singura bucurie a barbatului este telefonul, dotat cu o cartela limitata, pe care il are de cateva zile. E singura legatura cu vecinii din satele apropiate.