Prima declaratie oficiala a lui Traian Basescu de la intoarcerea la Cotroceni! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 oct 2020, 09:00

Presedintele Traian Basescu participa la Reuniunea Anuala a Diplomatiei, unde sustine un discurs in fata diplomatilor, primul de la intoarcerea la Palatul Cotroceni.

Basescu a declarat cain perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentaraa considerat capoate face tandari statul de drept prin destituiri, revocari, emiteri abuzive de ordonante de urgenta.

Declaratiile presedintelui:

• Din pacate, in perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentaraa considerat capoate face tandari statul de drept prin destituiri, revocari, emiteri abuzive de ordonante de urgenta.

• Reactia aliatilor nostri a fost extrem de puternicapentru camajoritatea parlamentaranerezultatadin alegeri a incalcat in mod grav in mod deosebit criteriile politice de la Copenhaga.
Aceste criterii ne obligala stabilitatea institutiilor care garanteazademocratia.

• Romania a fost pusasub lupa aliatilor si in mod deosebit a Comisiei Europene. A fost surprinzator pentru mine capoliticieni de varf din Romania nu au recunoscut CE un drept dat chiar de tratatul UE, acela de a veghea la respectarea drepturilor politice in statele membre. Cred caprin atitudine ne-am facut foarte mult rau.

• S-a produs un proces de izolare a Romaniei, iar misiunea diplomatiei este saredeschidadialogul cu statele europene si cu institutiile UE.
Sunt capitale europene unde au loc discutii faraca Romania safie invitata, pentru a discuta situatia in care ne aflam.

• Statul roman si-a consolidat suficient de mult institutiile pentru ca ele safie capabile saapere statul de drept.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.