Povestea caselor de langa gara. Cine sta in ele si cum pot fi cumparate! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 29 aug 2021, 14:50

Ai spune ca nimeni nu si-ar putea face un rost in gari uitate de lume unde abia se mai aude zgomotul vreunei locomotive.

 Dar uite ca exista oameni pentru care locul acela este casa! Pe o potecuta de langa gara de la Moara Vlasiei l-am intalnit pe Nicolae. Venea agale, fluturand un bat in mana, pentru cele 24 de capre de care are grija.

E o indeletnicire de care a prins drag imediat ce a iesit la pensie. Iar asta dupa ce a muncit 26 de ani ca impegat, la 20 de metri de cantonul care i-a fost atunci locuinta de serviciu.


A reusit sa o cumpere acum 8 ani de zile, dupa ce a facut un imprumut la banca. Impreuna cu sotia sa care lucreaza in sat la o brutarie, si-a facut o adevarata gospodarie, la doi pasi de calea ferata.

El este unul dintre angajatii Cailor Ferate Romane, care a putut sa-si cumpere locuinta dupa ce zeci de ani a stat, in ea, cu chirie. Acum CFR S.A
mai scoate la vanzare alte 1.178 astfel de locuinte de serviciu. Chiriasii trebuie doar sa depuna o cere prin care anunte intentia de a achizitiona locul respectiv. Iar un evaluator va stabili pretul final, raportat la pretul pietei.