Neil Armstrong, PRIMUL OM care a pasit pe Luna, a murit la varsta de 82 de ani

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 21 aug 2021, 04:40

Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a mers pe Luna, a murit la varsta de 82 de ani, a anuntat sambata postul de televiziune american NBC News. Neil Armstrong fusese operat la inima la inceputul lunii.

Neil Armstrong si colegul sau Buzz Aldrin au pasit pe Luna la bordul capsulei Apollo 11 pe 20 iulie 1969. Astronautul s-a nascut la 5 august 1930 la Wapakoneta, in Ohio. Acesta si-a inceput cariera la NASA, agentia spatiala americana, in 1955.

 

Neil Armstrong a fost inzestrat cu conducerea primei misiuni lunare americane la bordul capsulei Apollo 11 alaturi de astronautii Buzz Aldrin si Michael Collins. Armstrong

a ajuns pe Luna la bordul modulului Eagle in iulie 1969 si si-a asigurat locul in istorie declarand, cand a pasit prima data pe Luna:" Este un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire".

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 

Armstrong a fost

suspus unei operaţii pe cord deschis pentru desfundarea unei artere coronare, la inceputul lunii, la doar doua zile dupa ce si-a sarbatorit ziua de nastere, pe 5 august, informeaza Mediafax. La momentul in care a atins unul dintre marile obiective ale omenirii, acela de a cuceri spatiul cosmic, Neil Armstrong avea 38 de ani.

Intrebat intr-un interviu in 2005, cum se simte stiind ca urmele pasilor sai vor ramane pe suprafata Lunii probabil mii de ani, astronautul a declarat cu modestie:" Sper ca cineva va merge pana acolo zilele astea sa le curete".
Misiunea Apollo 11 a fost si ultimul zbor in spatiu al lui Armstrong. In anul urmator i s-a dat o munca de birou, la departamentul de cercetare avansata si tehnologie de la NASA.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.