STIREA ZILEI: Mergi la medic si fa-ti testul Papanicolau! Numai asa poti preveni cancerul de col uterin VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 oct 2020, 22:40

Nimic nu-i da de gindit unei femei ce modificari se petrec in organismul sau.

 In faze incipiente, cancerul de col uterin este o boala asimptomatica: nu doare! O mama si o sotie are prea putin timp pentru sine. Iar cind isi da seama seama ca are nevoie de ajutor, este, de cele mai multe ori- prea tirziu.

Stadiile terminale sunt cele in care femeile resimt ca ceva e in neregula este foarte tarziu. In cazul Mariei Calin medicii nu au avut de ales: trebuia sa intervina radical.


Tot chinul n-ar fi existat daca doamna Maria si-ar fi facut un simplu test. Acesta poate face diferenta intre viata si moarte. Iar o analiza o data in viata nu este indeajuns. Testul Babes-Papanicolau trebuie facut periodic din momentul in care o femeie incepe viata sexuala.

De saptamana viitoare, romancele pot face gratuit testul care depisteaza cancerul de col uterin. Femeile cu varste intre 25 si 64 de ani pot beneficia de acest test Papanicola.
.

Femeile vor putea beneficia de aceste analize, pentru inceput in 10 judete pe baza biletului de trimitere eliberat de la medicul de familie.




 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.