SOC in lumea ciclismului: americanul Lance Armstrong va pierde cele sapte titluri cucerite in Turul Frantei si va fi radiat PE VIATA din ciclismul profesionist

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 oct 2020, 20:45

Ciclistul american Lance Armstrong va pierde cele sapte titluri cucerite in Turul Frantei si va fi radiat pe viata din ciclismul profesionist, a anuntat, joi, Agentia Americana Antidoping (USADA).

Acest anunt survine dupa ce rutierul, care s-a retras din activitate, a anuntat ca renunta la lupta judiciara cu USADA, care il acuza de dopaj in perioada 1999-2005.

Armstrong, care si-a reafirmat, joi, nevinovatia, a luat acesta decizie dupa ce tribunalul federal din Austin, Texas, i-a respins, luni, recursul formulat impotriva USADA, ceea ce permitea agentiei antidoping sa-si continue ancheta cu privire la sportivul de 40 de ani.

"Astazi, intorc pagina.
Nu ma voi mai ocupa mult timp de aceasta chestiune, in circumstantele date. Ma voi consacra muncii pe care am inceput-o inainte de a castiga Turul Frantei: sa-i ajut pe oamenii si familiile afectate de cancer",
a declarat Armstrong pe contul sau de Twitter.

Agentia antidoping l-a acuzat pe Armstrong ca a utilizat substante interzise, printre care EPO si steroizi, precum si transfuzii sangvine incepand din 1986.


Armstrong, care s-a retras anul trecut din activitate, a depus plangere la un tribunal federal incercand sa opreasca ancheta USADA, insa a pierdut.

Dupa renuntarea la ciclism, Armstrong se dedicase practicarii triatlonului.

Sursa: Mediafax