Se implinesc 35 de ani de la moartea cantaretului Elvis Presley!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 oct 2020, 10:00

Fanii cantaretului Elvis Presley se indreapta in aceasta saptamana in numar mare spre Graceland, resedinta pe care starul o detinea in Memphis, pentru a comemora 35 de ani de la moartea artistului american.

 Organizatorii "Saptamanii Elvis", un eveniment care se desfasoara in fiecare an, considera ca editia din 2012 va fi cea mai urmarita dintre toate, intrucat va beneficia de prezenta vaduvei cantaretului, Priscilla, si de cea a fiicei lor, Lisa Marie Presley.

"Elvis atrage multi fani", a declarat Joe Guercio, directorul muzical al cantaretului, incepand din 1970 si pana la moartea starului, pe 16 august 1977, la varsta de 42 de ani.
"Nu se poate spune acelasi lucru despre foarte multi oameni din showbiz", a adaugat el.
"Saptamana Elvis", care dureaza in realitate noua zile, a inceput vineri, la Memphis. Evenimentul se concentreaza in jurul unui cort urias de 1.200 de locuri, cu aer conditionat, ridicat in fata vilei Graceland, proprietatea starului. Putin mai departe se pot vedea resturile avionului sau privat.

O slujba de pomenire va avea loc miercuri seara la portile proprietatii.
Fanii vor putea sa aprinda lumanari pe proprietatea starului, dar si cateva "lumanari digitale", online, cu ajutorul unei aplicatii speciale "Elvis", creata pentru smartphone-uri.

Joi, va avea loc un concert pe stadionul din oras, la care vor participa Priscilla si Lisa Marie Presley, dar si supravietuitorii grupului lui Elvis, care vor interpreta piese celebre ale "Regelui rock'n'roll-ului" si alte cantece apartinand genurilor muzicale care l-au inspirat pe acesta- blues, gospel si country.


Marti, cateva sute de presedinti ai fan-cluburilor au prezentat produsele derivate lansate de Elvis Presley Enterprises, fundatia care administreaza drepturile postume ale starului asupra gadgeturilor, filmelor si reclamelor publicitare care folosesc imaginea artistului.
Carol Butler, vicepresedintele organizatiei pentru licente internationale, a prezentat papusa "Mr Potato Head", care seamana cu Elvis in perioada in care starul se imbraca in stil hawaiian.
Pentru aceeasi ocazie a fost creat un geamantan, fabricat in Canada, decorat cu un portret al starului.
Pretul de vanzare pentru acest articol este de 100 de dolari.

Totodata, Carol Butler a prezentat si versiunea Elvis a unei papusi japoneze din gama Hello Kitty. Intr-o alta zona a orasului Memphis, fara legatura cu Saptamana Elvis, mai multe obiecte care au apartinut sau au avut o legatura cu viata si cariera lui Elvis Presley au fost scoase la licitatie, marti, de casa Heritage Auctions. O pereche de ochelari de soare cumparata de cantaret in 1974 s-a vandut cu 22.500
de dolari, ceasul sau din aur Longine- un dar de la managerul sau, colonelul Tom Parker- a fost achizitionat cu 16.250 de dolari, iar un revolver Colt, cu care Elvis obisnuia sa se antreneze la tir, in spatele resedintei sale Graceland, s-a vandut cu 13.750 de dolari.  (sursa Mediafax)