COMEMORARE! Doi ani de la tragedia din Maternitatea Giulesti

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:04

Au trecut doi ani de la cea mai mare tragedie petrecuta intr-un spital din Romania.

In seara zilei de 16 august 2010, un incendiu devastator a izbucnit la sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti. Iadul s-a dezvlantuit asupra celor 11 bebelusi nascuti prematur si internati la sectia de Terapie Intensiva. 6 dintre bebelusi si-au pierdut viata in infernul de la Giulesti, suferind arsuri fatale. 3 au murit pe loc, iar alti trei, cateva zile mai tarziu. Cei 5 copii care au supravietuit au suferit arsuri grave pe suprafata corpului si a cailor respiratorii.


Tragedia de la Maternitatea Giulesti a fost ca un semnal de alarma, incidentul demonstrand cat de bolnav si de incapabil este sistemul sanitar din Romania. Astazi, parintii supravietuitorilor isi aduc aminte cu groaza de infernul care era cat pe ce sa le rapeasca copiii. Cei care si-au pierdut bebelusii, isi plang mortii in liniste. Copiii care au scapat cu viata inca mai au cicatrici pe corp, iar medicii nu stiu daca vor reusi sa-i scape total de ele.
O fetita are picioarele strambe, iar ceilalti patru copii, doua perechi de gemeni, fac in continuare terapie cu laser pentru a scapa de arsuri si cicatrici.