Cum faci fata stresului? Criza economica iti pune sanatatea in pericol

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 oct 2020, 07:25

Un studiu britanic releva faptul ca recesiunea si criza economica globala afecteaza din ce in ce mai mult clasa mijlocie.

Se observa o crestere a numarului de alcoolici, dar si a numarului de avorturi. Se pare ca din ce in ce mai multi oameni prefera sa isi inece amarul in bautura din cauza lipsurilor si a neajunsurilor. Criza ne face nervosi, anxiosi, ne frustreaza, iar acest lucru are urmari grave asupra sanatatii noastre. Medicii sustin ca recesiunea are un impact mai mare asupra barbatilor decat a femeilor. In mod surprinzator, fumatorii au redus numarul tigarilor, iar unii chiar au renuntat la acest viciu pentru a putea face fata cheltuielilor.


Cei care obisnuiau sa mearga la sala au intreupt activitatile sportive tot din motive financiare. Pentru a nu-si pune job-ul in pericol, angajatii lucreaza din ce in ce mai multe ore suplimentare. Criza afecteaza si familia, celula de baza a societatii. Multi tineri amana sa-si intemeieze propria familie din teama ca nu vor avea resursele necesare pentru a sustine un credit ipotecar sau pentru a-si creste eventualii copii.
Iar vestile proaste nu se opresc aici! Natalitatea este in scadere! Aproape 37% dintre femeile de clasa mijlocie au optat pentru avort, in cazul unei sarcini nedorite. Dar nu doar clasa mijlocie a fost afectata de criza economica. Din 2008 se observa un regres la nivel global.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.