SPECIAL: Iata cum se pregatesc militarii romani din Afganistan pentru a intampina pericolele VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 oct 2020, 00:20

Stirile Kanal D va vor prezenta zece povesti din Afganistan, realizate de trimisii nostri speciali!

Afganistan este una dintre cele mai fierbinti zone de conflict de pe mapamond. Pericolele pandesc la tot pasul. Imaginatia talibanilor nu are limite atunci cand vine vorba despre dispozitive explozive improvizate. De la un banal pix sau o telecomanda de masina, la un ceas sau cateva baterii, aproape orice obiect poate fi folosit ca detonator pentru o incarcatura exploziva. Cel mai des intalnite mijloace de locomotie in Afganistan sunt motocicleta si bicicleta.
Cel mai mare dusman al militarilor romani din Afganistan sunt Dispozitivele Explozive Improvizate, asa-numitele "IED"-uri. Talibanii le planteaza in diverse locuri, in special sub poduri sau in zone aglomerate si le detoneaza prin diverse moduri. Talibanii tin pasul cu tehnologia. Detectoarele de metal au devenit de multe ori inutile, pentru ca explozivii au ajuns sa fie depozitati chiar si in recipiente de plastic. In ajutorul militarilor au venit cainii antrenati special sa descopere si sa semnaleze toate tipurile de explozivi.
Militarii romani din Afganistan folosesc cei mai buni caini utilitari, antrenati zilnic pentru descoperirea materialelor explozibile. Militarii romani sunt pregatiti de experti americani sa recunoasca si sa identifice toate tipurile de IED-uri folosite de insurgentii talibani.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.