Canicula face ravagii. Ard Muntii Rodnei! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 oct 2020, 23:45

Alerta in Muntii Rodnei! Peste 70 de hectare de padure au fost deja facute scrum. Dar cel mai mare dusman al pompierilor este vantul care se inteteste de la un minut la altul si face ca incendiul sa se extinda tot mai mult.

Peste 100 de oameni muncesc de dimineata pana seara in speranta ca vor reusi sa stinga focul. Padurarii spun ca doar o minune mai poate opri dezastrul: o ploaie puternica. Cei de la Directia Silvica spun ca este unul dintre cele mai mari incendii din aceasta zona, peste 60 de hecatre sunt acum afectate, focul mistuie totul. De vina este si vantul puternic, dar si faptul ca vegetatia este uscata. Muncitorii au incercat sa taie copacii pentru a crea un culoar de protectie, insa din cauza fumului si a focului au fost nevoiti sa se mute la 200 de metri in aval.
De mai bine de o saptamana oamenii privesc neputinciosi cum ard muntii, iar focul se apropie tot mai mult de casele lor. Doar putin ii mai desparte de incendiu. Localnicii nu au stat in acest rastimp cu mainile in san. Au iesit cu lopeti sa-i ajute pe pompieri. Autoritatile vor sa arunce din elicopter peste 2.000 de saci cu apa in speranta ca vor mai potoli valvataia. Pompierii cred ca incendiul ar fi pornit de la un foc lasat nesupravegheat.