VESTE BUNA: Euro a scazut la 4,5378 lei atingand nivelul MINIM din ultimele 4 saptamani

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:10

Euro a coborat marti cu 3,62 de bani, la 4,5378 ceea ce a facut ca moneda euro sa ajunga la nivelul minim din ultimele patru saptamani, aprecierea puternica a fiind sustinuta de interventiile indirecte ale bancii centrale.

Dupa ce vineri a atins un maxim istoric de 4,6481 lei/euro paritatea a scazut accelerat luni, cu 7,41 bani, la 4,5740 lei/euro. Pe 12 iulie a fost publicata de BNR o cotatie inferioara celei de marti, de 4,5252 lei/euro.Leul a castigat in ultimele doua sedinte 2,3%, recuperand astfel jumatate din pierderea consemnata de la inceputul lunii iulie.

 

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a afirmat luni ca deprecierea leului din ultima perioada a fost "rezonabila" daca sunt avute in vedere tensiunile politice interne, dar scaderea depaseste fundamentele economice, chiar daca Romania are un deficit de cont curent destul de inalt,

care trebuie finantat.
 

Leul a continuat linia pe care s-a incadrat la mijlocul sesiunii de luni, cand cursul a scazut rapid de la 4,6000 lei/euro pana la 4,5650 lei/euro. Aprecierea brusca de luni a fost determinata, potrivit dealerilor, de interventia indirecta a bancii centrale si de anuntul BNR privind plafonarea imprumuturilor la operatiunea repo, care duce la cresterea dobanzilor la lei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Sursa: Mediafax