STIREA ZILEI: Primele reactii dupa referendum: leul a inceput sa capete putere in fata euro VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 15 iul 2022, 14:00

"Flacara democratiei a ramas aprinsa!"

 A fost o noapte alba in ambele tabere. S-au facut calcule peste calcule si fiecare se anunta a fi castigator! Cu putin timp inainte de inchiderea urnelor, liderii USL anuntau de la sediul de campanie o victorie sigura!

Numai ca, un sfert de ora mai tarziu...presedintele suspendat si liderii PD-L erau siguri ca Traian Basescu se va intoarce la Palatul Cotroceni! In tabara USL insa, infrangerea parca nici nu exista!

Situatia nu s-a schimbat nici peste noapte, dar premierul Victor Ponta inca spera intr-o minune! Nici colegul de alianta, presedintele interimar, Crin Antonescu nu a venit la partid.


De la Palatul Cotroceni, Crin Antonescu parea ca a uitat ce a promis in ziua suspendarii: ca va parasi viata politica daca Traian Basescu nu este demis!

Numai ca liderul PNL si-a nuantat pozitia in timpul campaniei pentru referendum. Intr-o emisiune televizata presedintele interimar a anuntat ca promisiunea facuta in plenul parlamentului poate fi data uitarii pentru ca Traian Basescu a boicotat referendumul!

Acum, Crin Antonescu isi petrece ultimele zile la Palatul Cotroceni pana cand judecatorii Curtii Constitutionale vor declara referendumul invalid.


Rezultatele prezentate de Biroul Electoral Central arata ca la vot s-au prezentat in cetatenii cu drept de vot, un procent insuficient pentru validarea referendumului, chiar daca peste 87 la suta dintre alegatorii prezenti la urne au votat pentru demiterea lui Traian Basescu.

Dupa referendum a aparut si primul semnal pozitiv in plan economic: leul pare ca s-a intarit in fata monedei unice europene. BNR a afisat un curs de 4 lei si 55 de bani pentru un euro.