Intoarcerea in timp este posibila. Afla ce au descoperit oamenii de stiinta!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 oct 2020, 12:45

Tomografiile unor pacienti au demonstrat ca rememorarea este echivalenta, cel putin din punct de vedere al creierului uman, cu o intoarcere in timp.

Oamenii de stiinta au descoperit ca in timp ce ne aducem aminte o intamplare din viata noastra, circuitele din creier sunt aceleasi ca in momentul in care s-a produs respectivul eveniment. Cu alte cuvinte, a trai din amintitri nu mai reprezinta doar o figura de stil. Creierul chiar face un salt in timp. Pentru studiu, cercetatorii au folosit un scanner cu rezonanta magnetica.   “ Cand ne readucem aminte un episod din viata noastra, mintea noastra functioneaza ca un dispozitiv care ruleaza imaginile din trecut” a declarat dr.
Brad Buchsbaum. Asta explica de ce unele amintiri sunt atat de vii in imaginatia noastra, ca si cum s-ar fi intamplat tocmai ieri, desi au trecut ani de zile. In cazul unei rememorari, creierul reactiveaza aceleasi circuite si pattern-uri in proportie de 91%. Poate va intrebati de ce nu 100%. Restul de 9% ne ajuta sa ne dam seama ca este doar o amintire.