Balonarea, o afectiune provocata de stres. Afla cum poti preveni aparitia acesteia!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 oct 2020, 00:25

Potrivit ultimelor sondaje, o femeie din cinci sufera de balonare. Desi aparent o afectiune minora, balonarea poate fi simptomul unor boli grave, cronice, uneori chiar si cancer.

Se manifesta ca o senzatie care apare adesea dupa masa, cand in intestine se acumuleaza gaze rezultate in urma proceselor digestive, peste limita normala. Balonarea poate reprezenta un stil de viata dezordanat cum ar fi nerespectarea meselor principale sau o alimentatie nesanatoasa. Senzatiile resimtite in urma balonarii sunt: burta umflata, crampe, uneori dificultati in a respira. Cercetarile stiintifice au relevat ca stresul afecteaza digestia, iar acest lucru poate duce la balonare.
Un organism stresat produce in exces cortizol, hormonul stresului. Astfel corpul retine grasimile, apa, iar celelalte procese fiziologice cum ar fi digestia sunt incetinite.  Pentru a scapa de senzatia de abdomen umflat, eliminati cauza stresului, faceti cat mai mult sport, beti cel putin 2 l de lichide pe zi. Eliminati alimentele care provoaca fermentatie cum ar fi ceapa, varza, conopida, fasole sau bauturi carbogazoase. Introduceti in dieta alimente bogate in fibre cum ar fi iaurtul, branza, orezul, carne de pui sau de peste.

 

Taguri: