Reteta usoara si delicioasa! O saramura de peste chiar de pe malul Dunarii VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:23

Cu rabdare si pricepere, pestii musca din momeala unul cate unul.

 Dupa ce pescarul nostru a prins vreo 10 "chitici" si un ciortan dolofan, parca incepe sa miroasa a saramura. Inainte de toate insa se curata pestele, dar si aici exista un secret pentru ca mancarea sa iasa delicioasa sa te lingi pe degete.

Langa pestele care sfaraie linistit se aseaza cateva rosii rumene ca obrajii unui prunc de tara, dar si un ardei tantos. Pana cand pestele se frige, se prepara mujdeiul.
Si aici e un secret. Aviz amatorilor de gratare, care nu au intotdeauna la indemana un zdrobitor special de usturoi.

Si dupa ce il loveste zdravan de copac pe bietul catel de usturoi pana il face pasta, pescarul nostru da startul gustoasei saramuri. Legumele zemoase si copate, usturoiul ,putin cimbru, un praf de sare si o ploaie de patrunjel proaspat taiat, formeaza un bait numai bun in care sa se rasfete pestele auriu luat de pe plita.
Dar ce saramura e aceea fara o mogaldeata de mamaliga?